Na Ryby

katalog stron wędkarskich

Solidna rada która pomoże ci poprawić gotowanie

Solidna Rada, Która Pomoże Ci Poprawić Gotowanie

Czy jesteś zmęczony restauracji fast food i na wynos? Spodziewasz się firmy wkrótce? Jeśli powiedziałeś "tak" na te pytania, możesz potrzebować inspiracji kulinarnej. Te wskazówki powinny pomóc Ci ponownie pasjonować się gotowaniem!

Podczas gotowania każdej receptury, użyj najlepszych składników, które możesz sobie pozwolić. Popisywać się trochę na importowane sery lub lepszej jakości mięsa, gdy można, tak, że można doświadczyć restauracji, jakość degustacja posiłek w domu. Aby jeszcze bardziej zwiększyć doświadczenie, spróbuj twórczo talerz posiłek z odrobiną myśli, na coś innego co jakiś.

Jeśli gotujesz dla kogoś ważnego, takiego jak nowy szef lub na kolację, nie używaj nowego przepisu i nowego składnika. Upewnij się, że najpierw ćwiczysz danie dla własnej rodziny. Baw się z nim, aby upewnić się, że jest to, jak chcesz.

Podczas gotowania im mniejszy przedmiot, tym wyższa temperatura gotowania. Na przykład, jeśli gotujesz mini babeczki, można je upiec w 400, gdzie tak, jakby babeczki były regularnej wielkości, temperatura nie powinna być wyższa niż 325. Gotowanie w odpowiedniej temperaturze zoptymalizuje czas gotowania i sprawi, że przedmioty nie zostaną wysuszone.

Zgadnij o redukcji płynów. Kiedy przepis wymaga gotowania, aż płyn zostanie zmniejszony o pewną ilość, zanurz uchwyt drewnianej łyżki w cieczy, aby zaznaczyć głębokość. Spowoduje to pozostawienie linii na drewnianej łyżce. Później możesz ponownie zanurzyć łyżkę, aby zobaczyć, ile płyn faktycznie zmniejszył.

Jeśli chcesz dodać unikalny akcent do kolacji, użyj owoców jako przystawki. Owoce pomogą spłukiwać grube kawałki mięsa, które właśnie zjadłi i będzie służyć do ponownego pobudzenia organizmu po spożyciu dużo kalorii. Dodaj pomarańcze, gruszki i jabłka do kolacji, aby zoptymalizować swoje wrażenia.

Nie zastępować sałaty Romaine podczas dokonywania Sałatka Cezar. Romaine ma idealną konsystencję i smak, aby stanąć do silnych składników w klasycznym opatrunku Cezar, takich jak czosnek, sardele i parmezan. Wybierz Romaine, który ma ciemnozielone zewnętrzne liście, które curl od centrum. Do przechowywania, pozostawić głowę całość i nieumyte w lodówce, i oderwać liści w razie potrzeby.

Po przygotowaniu jakiegoś sosu, zamrażać resztki w tacach kostki lodu. Dla szybkiego i łatwego sosu na kolejną noc, po prostu usunąć tyle kostek, ile potrzebujesz i podgrzewać na patelni. Nie bój się, sos będzie smakować świetnie nawet po zamrożeniu w tacach!

Cynamon należy dodać do żywności dla dodatkowych przeciwutleniaczy. Cinnamon jest smaczne przyprawy, które mogą być dodawane do Applesauce, jabłka poklaskowane, Yam, lub nawet płatki owsiane. Dodaje świetny smak do prawie każdego owocu i jest świetny do stosowania podczas pieczenia. Jest również bardzo przystępne i można kupić w każdym sklepie spożywczym.

Łatwy sposób na orzechy skóry. W przypadku stosowania w kuchni orzechy, takie jak migdały i pistacje, wymagają usunięcia skórek. Blanszuj orzechy, gotując je na patelni z wodą przez minutę. Odcedzić orzechy i umieścić je na czystej ręczniku. Złóż ręcznik na orzechy i energicznie pocieraj. Skórki ociera się o ręcznik.

Kiedy masz zamiar zrobić zupę jarzynową, dodać cebulę, pomidory, marchew, paprykę i inne warzywa do oleju lub masła, zanim dodasz je do wody. W ten sposób przekonasz się, że zupa ma bogatszy smak, a cukry są bardziej znormalizowane w ten sposób.

Nigdy nie używaj oleju, który był używany do innych produktów spożywczych lub siedział na patelni przez długi czas. To da jedzenie faul smak. Jeśli nie jesteś pewien, czy olej jest wystarczająco dobry, aby gotować z, zapach i użyć palca, aby spróbować trochę go.

Spróbuj zrobić własne suszone pomidory. Można to zrobić, przecinając dojrzałe pomidory na plastry o grubości 1/2 cala lub przecinając pomidory romańskie na pół wzdłuż. Ustaw je na stojaku pociętym stroną do góry i posyp lekko solą. Umieść stojak na blasze i powoli piec w piekarniku, który jest ustawiony na 190 stopni przez około 10 godzin. Po ostygnięciu pomidorów umieść je w plastikowych torebkach i przechowuj w zamrażarce. Suszone pomidory można spakować do słoika nadziewanejem organicznej oliwy z oliwek i ulubionymi świeżo pokrojonymi ziołami. Przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 tygodni.

Peeling do squasha żołędziowy był łatwy. Głębokie rowki w squasha żołędziowego sprawiają, że trudno jest ją obrać. Najpierw obierz guzki. Następnie pokroić squash między rowkami, aby kliny. Usuń nasiona z klinów i obierz skórę od zewnętrznej krawędzi. Następnie można wyciąć je do rozmiaru, który jest potrzebny do receptury.

Kiedy robisz domowe zupy, które zawierają mięso, mają tendencję do dużej ilości tłuszczu, który musi być odtłuszczony od góry. Jednym z szybkich rozwiązań tego problemu jest upuszczenie w kilku kostkach lodu. Jak lód topnieje, tłuszcz usztywni się wokół niego i będzie można go usunąć z łatwością.

Aby zaoszczędzić pieniądze i czas, rozważ wrzucenie pieczeń wołowa lub pieczeń wieprzowa w powolnym kuchence. To sprawia, że pyszny posiłek pierwszej nocy, a resztki zrobić smaczne kanapki przez resztę tygodnia. Zapakuj to w lunch zamiast delikatesów na lunch, które jest pełne konserwantów.

Nie pozwól, aby gotowanie cię sfrustrowało, nawet jeśli na początku się nie uda; będziesz lepiej w tym jak ćwiczysz. Pamiętaj, aby dobrze się bawić. Pomyśl o radości, że będziesz musiał dzielić się swoimi dziełami z rodziną i przyjaciółmi.

About this entry

About

Digital Compliance Disclosure


We and our partners use technology such as cookies and localStorage on our site to personalise content and ads, provide social media features, and analyse our traffic. Click to consent to the use of this technology across the web or click Privacy Policy to review details about our partners and your privacy settings.

Recently

Newly